Ida Marengs

Ida Marengs

en madblog af Ida Marie Banke

af lagt i Bagværk, Bær, Dessert, Tærte

Kiksetærte med lakridscreme og skovbær-topping

Jeg faldt over en opskrift på kiksetærte med lakridscreme og skovbærtopping i Johan Bülows lille biks i kælderen i Magasin, som jeg måtte prøve! Kombinationen af den sprøde kiksebund, cremet lakrids og syrlige bær måtte simpelthen udforskes. Jeg har ændret lidt i opskriften, så her er min udgave af den lækre tærte:

Kiksetærte med lakridscreme og skovbær-topping

Kiksebund:
200 g fuldkornskiks
1 tsk vanillesukker
60 g muscovadosukker eller brun farin
120 g blødt smør
50 g grahamsmel

Knus kiks og bland med de resterende ingredienser til en samlet masse. Ælt evt. med fingrene. Massen presses ned i en smurt tærteform, så det ligger som en kompakt bund. Bages i 8 min. ved 180 grader.

Lakridscreme:
3 dl kondenseret mælk
4 æggeblommer
Ca. 1 spsk lakridspulver, jeg brugte “Raw liquorice powder” – opskriften siger “Salty liquorice sirup” og “Fine liquorice powder”, men det havde jeg ikke

Bland det hele sammen. Hæld cremen i den forbagte tærte, som bages yderligere 8 min. ved 180 grader.

Bær-topping:
200 g frosne bær – jeg brugte en blanding af forskellige skovbær 
50 g sukker
1 blad husblas

Kog bær og sukker op i et bar minutter. Lad husblas ligge i koldt vand i et par minutter. Tag bær af varmen og si det meste af væden fra. Vrid husblas og kom i bærrene og rør rundt. Når bær er afkølet hældes de over den kolde lakridstærte. Pynt evt. med mynteblade.